Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Activități preventiv educative la Colegiul Tehnic „Unio- Traian Vuia”
Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia” Satu Mare  - Joi, 11 Octombrie 2018

În perioada 8-12 octombrie se desfășoară, la majoritatea unităților de învățământ din județ,  „Săptămâna justiției”, cu acțiuni de informare pe diverse teme, cum ar fi: „Norme pro și antisociale”, „Traficul și consumul ilicit de droguri”, „Eu și faptele mele”, „Sistemul judiciar din Romania, drepturi și libertăți”.

În cadrul Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia” a prezentat activitatea în data de 8 octombrie cu tema „Norme pro și antisociale” judecătorul Eugen Roșioru, pentru elevii claselor a IX-a din liceu, în colaborare cu  directorul Popescu Vlaicu și  cu profesorul consilier al liceului, Raluca Simoni.

De asemenea, s-a desfășurat o activitate în cadrul Proiectului „Adolescent responsabil”, cu o vizită la penitenciar, la care au participat elevii clasei a IX-a a, împreună cu dirigintele Alin Silaghi.

Acest proiect a fost implementat în liceele sătmărene și în centrele de plasament timp de 6 luni și are ca scop reducerea riscului de implicare a tinerilor în săvârșirea unor fapte infracționale care intră în sfera delincvenței juvenile.

Proiectul presupune o sesiune informativă susținută de polițiști privind faptele infracționale care intră în sfera delincvenței juvenile, măsurile privative/neprivative în cazul minorului, legislația care reglementează domeniul delincventei juvenile. Aceste probleme tematice au fost prezentate de inspector principal Liviana Chiorean din cadrul Inspectoratului de Poliție Satu Mare, și, din partea Penitenciarului, psiholog Tarța Anca și educator Roana Iugan.

Tags: activitati  preventiv  educative  
1416 vizite
Distribuie pe